MALAYSIAN GHOST RESEARCH IN EDUCATION

Terakhir Dikemaskini

24 January 2014 02:22:04 pmMisi

Misi utama Malaysian Ghost Research In Education adalah menyediakan satu pusat rujukan Geografi secara online dan percuma untuk semua peringkat dalam usaha memartabatkan Pendidikan Geografi sebagai satu mata pelajaran penting dalam pembangunan negara. Untuk menjayakan misi ini maka sudut pendidikan di dalam laman ini akan menyediakan pelbagai bahan pembelajaran dari semasa ke semasa.


Ruangan Pendidikan

Malaysian Ghost Research in Education adalah sebahagian daripada bahan pembelajaran dan juga bahan penyelidikan yang dijalankan melalui projek-projek kajian Geografi yang akan diadakan dari semasa ke semasa di samping bahan-bahan rujukan lain yang berkaitan dengan pendidikan dalam pelbagai bidang termasuklah kesusasteraan, ICT dan Geografi.


Translation Service

Now you can read our website in your own language. Please choose your own language and the translation service do the rest for you.


Dokumentasi Pentaksiran Berasaskan Sekolah - PBS

December 30th, 2012 by Augustine Towonsing

Selamat datang ke ruangan Dokumentasi Pentaksiran Berasaskan Sekolah [PBS]. Ruangan ini disediakan sebagai tempat perkongsian dokumen perlu yang patut guru-guru Geografi sediakan.

Guru-guru digalakan untuk menjadi ahli e-Komuniti Guru Geografi untuk menerima maklumat terkini, perbincangan berkaitan dengan proses pengajaran dan pembelajaran Geografi. Dalam group ini juga ahli boleh memohon untuk mendapatkan kata laluan dan nama pengguna jika terlupa:

Group e-Komuniti Geografi hanya sebagai tempat maklumat terkini disebarkan dengan lebih pantas berkaitan dengan kemas kini laman web.

[ Klik di sini untuk menjadi ahli e-Komuniti Guru Geografi ]

Dokumen-dokumen yang dikongsikan mungkin akan dikemaskini dari semasa ke semasa untuk membolehkan bahan-bahan atau maklumat-maklumat terkini dapat dikongsi untuk kegunaan semua guru.


Dokumen Standard Prestasi untuk Tingkatan 2.

November 30th, 2012 by Augustine Towonsing

Berikut adalah Dokumen Standard Prestasi Tingkatan 2 bagi semua mata pelajaran yang terlibat dalam pentaksiran berasaskan sekolah [ PBS ] di peringkat menengah rendah. Semua dokumen Standard Prestasi [ DSP ] telah dikumpul di sini untuk memudahkan guru-guru berkaitan mendapatkan dokumen yang diperlukan.

Borang-borang Pelaksanaan PBS.

December 29th, 2013 by Augustine Towonsing

Di bawah merupakan borang yang diperlukan dalam pelaksanaan pentaksiran berasaskan sekolah [PBS]. Sila muat turun fail berkenaan dan buat pengubahsuaian sesuai degan keperluan dan dasar sekolah masing-masing.

* Fail MsExcel versi 2007.


Borang Senarai Semak Pelaksaan PBS satu muka surat.

January 01st, 2013 by Augustine Towonsing

Di bawah merupakan borang yang diperlukan dalam pelaksanaan pentaksiran berasaskan sekolah [PBS] untuk satu muka surat. Sila muat turun fail berkenaan dan buat pengubahsuaian sesuai degan keperluan dan dasar sekolah masing-masing.

 

Pesanan, Pertanyaan dan Cadangan.


Jika anda ada pesanan, pertanyaan atau cadangan sila tinggalkan daalam kotak komen di bawah:

 

 


Creative Commons License

 

Except where otherwise noted, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike license: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/.