MALAYSIAN GHOST RESEARCH IN EDUCATION

Terakhir Dikemaskini

13 February 2013 01:49:48 amMisi

Misi utama Malaysian Ghost Research In Education adalah menyediakan satu pusat rujukan Geografi secara online dan percuma untuk semua peringkat dalam usaha memartabatkan Pendidikan Geografi sebagai satu mata pelajaran penting dalam pembangunan negara. Untuk menjayakan misi ini maka sudut pendidikan di dalam laman ini akan menyediakan pelbagai bahan pembelajaran dari semasa ke semasa.


Ruangan Pendidikan

Malaysian Ghost Research in Education adalah sebahagian daripada bahan pembelajaran dan juga bahan penyelidikan yang dijalankan melalui projek-projek kajian Geografi yang akan diadakan dari semasa ke semasa di samping bahan-bahan rujukan lain yang berkaitan dengan pendidikan dalam pelbagai bidang termasuklah kesusasteraan, ICT dan Geografi.


Translation Service

Now you can read our website in your own language. Please choose your own language and the translation service do the rest for you.Panduan Penggunaan.

Untuk menentukan supaya laman ini terus memberi perkhidmatan percuma diharap para pengunjung dapat membantu mengekalkan laman web ini sebagai sumber percuma dan menandatangani buku pengunjung. Tidak ada kata laluan diperlukan untuk buat ulangkaji online dan nota power point.

Sila klik butang 'Back' pada perisian pelayar internet anda untuk kembali ke paparan sebelum. Latihan yang disediakan tidak menyediakan butang untuk kembali ke paparan ini.


Latihan Ulangkaji Tingkatan 2.

 

>> Bab 13 Penempatan.

>> Bab 14 Keperluan Pengangkutan dan Perhubungan.

>> Bab 14 Keperluan Pengangkutan dan Perhubungan : Teka Silang Kata

>> Bab 15 Perkembangan Jaringan pengangkutan : Teka Silang kata.

  


Ulangkaji PMR.

Bahagian ini akan adalah soalan ulangkaji merangkumi tingkatan 1 hingga 3 yang akan ditambah dari masa ke semasa untuk membantu pelajar geografi menghadapi PMR.

>> Set 1: 34 soalan Aneka pilihan.


Nota Slide Tingkatan 1.

>> Bab 1 : Kedudukan 


Nota Slide Tingkatan 2.

>> Bab 15: Perkembangan Jaringan Pengangkutan. 

>> Bab 16: Perkembangan Sistem Perhubungan.