General Education, Geography Education, Sumber Pendidikan

ePengurusan Sistem Perekodan PBD Geografi

ePengurusan Sistem Perekodan PBD Geografi ini dihasilkan untuk memantapkan perekodan Pentaksiran Bilik Darjah dalam kalangan guru-guru geografi. Berdasarkan pengalaman, perekodan PBD sebelum ini tidak menampakkan keunikan tahap penguasaan murid kerana sistem perekodan yang tidak konsisten. Sistem ini telah melalui percubaan selama 4 bulan yang telah saya cuba melalui sistem versi 1.0 dan juga versi 2.0. Oleh itu, saya melihat hasil sistem ini sangat bermanfaat untuk dikongsikan kepada semua guru geografi yang mengajar tingkatan 1, 2 dan 3. ePengurusan Sistem Perekodan PBD Geografi telah dikemaskini ke versi 4.0.


DOWNLOAD DOKUMEN DI SINI –

[ PBD-MASTER-MANAGEMENT-SALINAN-GURU VERSI 4.0

PBDMaster-Management-Salinan-Guru


Objektif

  1. Membantu guru-guru geografi membuat perekodan PBD dengan lebih sistematik.
  2. Mengurangkan beban tugas guru-guru geografi dalam proses perekodan PBD kerana sistem ini dalam bentuk digital dan boleh diakses di mana-mana dengan sambungan internet.
  3. Menjamin kebolehpercayaan terhadap rekod pencapaian murid direkod dengan lebih sistematik dan berkualiti.
  4. Membantu guru-guru geografi menjimatkan masa pengurusan perekodan PBD murid.

Manual Pengguna

[pdf-embedder url=”https://www.malaysian-ghost-research.org/wp-content/uploads/2021/06/manual-pengguna-epengurusan-sistem-perekodan-pbd-geografi.pdf” download=”on”]


DOWNLOAD DOKUMEN DI SINI –

[ PBD-MASTER-MANAGEMENT-SALINAN-GURU VERSI 4.0


<< Follow My Paranormal and Ghost Research Updates on Telegram >>
[ Malaysian Ghost Research ]


Respectful and courteous comments much appreciated:

Augustine Towonsing

An Associate International Member of the UK Geographical Association, the Assistant Afternoon Supervisor of Gurun Secondary School (Kedah, Malaysia), a Geography teacher with 28 years of teaching experience and holds a masters degree in Geography, former outdoor education trainer, an education application developer, an environmental researcher, a photographer, a videographer, a book author, a solo paranormal and ghost researcher, as well as the sole founder of Malaysian Ghost Research.

Comments are closed.