Nota kedudukan
Geography Education, Nota, Tingkatan 2

Nota Kedudukan Tingkatan 2

Dalam nota Geografi Tingkatan 2, para pelajar dapat belajar mengenai Kedudukan dalam aspek umum, sistem pemetaan, garisan latitud dan longitud, menentukan kedudukan di atas garisan latitud dan longitud, serta memahami konsep zon waktu dan pengitaran waktu tempatan. Selepas anda membaca dan memahami tentang konsep kdudukan dalam Geografi Tingkatan 2, anda boleh mencuba aktiviti yang disediakan dalam laman ini. Nota ini telah dikemaskini, walau bagaimanapun, nota ini tidak boleh dimuat turun ia hanya untuk tujuan rujukan dalam laman ini sahaja.

Untuk membaca nota ini, sila gunakan butang navigasi yang telah disediakan dengan meletakkan ekor tetikus di atas dokumen.


Jika anda telah selesai mengulangkaji tajuk ini, anda boleh mencuba untuk menjawab soalan latihan yang telah disediakan di sini. Jika anda mempunyai sebarang kemusyikilan atau pertanyaan, anda boleh tanya dalam ruang komen yang telah disediakan di bawah. Saya atau mana-mana pengunjung boleh membuat perbincangan lanjut dalam ruang komen berkenaan.


<< Untuk Tidak Terlepas Info Terkini Channel Pendidikan Geografi Sila Sertai Telegram Channel >>
[ Pendidikan Geografi Malaysian Ghost Research ]


Komen Membina dan Berbudi Bahasa Amat Dihargai:

Augustine Towonsing

An Associate International Member of the UK Geographical Association, the Assistant Afternoon Supervisor of Gurun Secondary School (Kedah, Malaysia), a Geography teacher with 28 years of teaching experience and holds a masters degree in Geography, former outdoor education trainer, an education application developer, an environmental researcher, a photographer, a videographer, a book author, a solo paranormal and ghost researcher, as well as the sole founder of Malaysian Ghost Research.

Comments are closed.