Nota kedudukan
Geography Education, Nota, Tingkatan 2

Nota Kedudukan Tingkatan 2

Dalam nota Geografi Tingkatan 2, para pelajar dapat belajar mengenai Kedudukan dalam aspek umum, sistem pemetaan, garisan latitud dan longitud, menentukan kedudukan di atas garisan latitud dan longitud, serta memahami konsep zon waktu dan pengitaran waktu tempatan. Selepas anda membaca dan memahami tentang konsep kdudukan dalam Geografi Tingkatan 2, anda boleh mencuba aktiviti yang disediakan dalam laman ini. Nota ini telah dikemaskini, walau bagaimanapun, nota ini tidak boleh dimuat turun ia hanya untuk tujuan rujukan dalam laman ini sahaja.

[cite]

Untuk membaca nota ini, sila gunakan butang navigasi yang telah disediakan dengan meletakkan ekor tetikus di atas dokumen.

Bab1-Kedudukan

Jika anda telah selesai mengulangkaji tajuk ini, anda boleh mencuba untuk menjawab soalan latihan yang telah disediakan dibawah. Jika anda mempunyai sebarang kemusyikilan atau pertanyaan, anda boleh tanya dalam ruang komen yang telah disediakan di bawah. Saya atau mana-mana pengunjung boleh membuat perbincangan lanjut dalam ruang komen berkenaan.


<< Untuk Tidak Terlepas Info Penting Sila Sertai Telegram Channel >>
[ Education Malaysian Ghost Research ]


Kind and respectful responds are much appreciated and you may post your respond below:
Print Friendly, PDF & Email
The following two tabs change content below.
An Associate International Member of the UK Geographical Association, the Assistant Afternoon Supervisor of Gurun Secondary School (Kedah, Malaysia), a Geography teacher with 27 years of teaching experience and holds a masters degree in Geography, former outdoor education trainer, an education application developer, an environmental researcher, a photographer, a videographer, a book author, a solo paranormal and ghost researcher, as well as the sole founder of Malaysian Ghost Research.