Blog, SMK Gurun

St. John Ambulans Juara Kawad Kaki Peringkat Sekolah SMK Gurun, 2017

SMK Gurun, 22.04.2017 – Sebanyak lapan┬ápasukan unit beruniform Sekolah Menengah Kebangsaan Gurun telah mengambil bahagian dalam Pertandingan Kawad Kaki Peringkat Sekolah bagi 2017. Pertandingan yang bermula pada jam 8.30 pagi itu berakhir pada jam 12.30 tengahari. Antara pasukan yang telah mengambil bahagian dalam pertandingan ini ialah Pasukan Bomba, Kadet Polis, Kadet Remaja Sekolah, Pandu Puteri, Pengakap, Bulan Sabit Merah dan St. John Ambulans.

Sebanyak 8 pasukan unit beruniform mengambil bahagian dalam Pertandingan Kawwad Kaki peringkat sekolah SMK Gurun, 2017

St. John Ambulans menjadi juara dalam pertandingan kawad kaki bagi tahun 2017, diikuti oleh pasukan Kadet Remaja Sekolah sebagai Naib Johan dan tempat ke-3 disandang oleh pasukan Kadet Polis. Diucapkan tahniah di atas kejayaan pasukan yang berjaya dan teruskan usaha sehingga berjaya bagi pasukan unit beruniform yang belum berjaya.

Pasukan St. John Ambulans telah dinobatkan sebagai juara Pertandingan Kawad Kaki,2017.
Pasukan KRS naib johan dalam pertandingan kawad kaki, 2017.
Pasukan Kadet Polis menyandang tempat ke-3 dalam pertandingan ini.

[cite]

<< Untuk Tidak Terlepas Info Terkini Channel Pendidikan Geografi Sila Sertai Telegram Channel >>
[ Pendidikan Geografi Malaysian Ghost Research ]


Augustine Towonsing

An Associate International Member of the UK Geographical Association, the Assistant Afternoon Supervisor of Gurun Secondary School (Kedah, Malaysia), a Geography teacher with 28 years of teaching experience and holds a masters degree in Geography, former outdoor education trainer, an education application developer, an environmental researcher, a photographer, a videographer, a book author, a solo paranormal and ghost researcher, as well as the sole founder of Malaysian Ghost Research.

Comments are closed.