suasana hari kokurikulum 2016
Blog, SMK Gurun

Vblog – Hari Kokurikulum SMK Gurun, 2016

Gurun – Rakaman video ini merupakan rakaman aktiviti sekolah, Hari Kokurikulum tertutup untuk tahun 2016 yang telah diadakan pada 11.08.2016. Berbeza dengan tahun-tahun sebelum, kali ini aktiviti Kokurikulum telah diadakan di sepanjang Persiaran Giza tetapi kali ini berlangsung dalam keadaan hujan. Aktiviti jualan merupakan aktiviti utama tahun ini dengan penggunaan kupon bernilai RM10,000.00 yang bukan sahaja bertujuan untuk mencari dana tetapi juga untuk┬ámemberi peluang kepada semua kelab dan pasukan unit beruniform untuk mencari sumber kewangan.

perniagaan hari kokurikulum diteruskan walaupun hujan
Para peniaga sibuk di ‘dapur’ untuk menyediakan produk masing-masing.
sebahagian daripada peniaga hari kokurikulum
sebahagian daripada peniaga Hari Kokurikulum, 2016.
suasana hari kokurikulum 2016
suasana Hari Kokurikulum tahun 2016.

Aktiviti jualan telah bermula sejak jam 8.00 pagi dan berakhir pada jam 1.20 tengahari dengan acara cabutan bertua. Tahun ini, saya terpaksa berhujan merakamkan hampir semua detik penting sama ada menggunakan kamera digital dan juga rakaman video. Rakaman keseluruhan video dalam aktiviti ini telah dirakam sepenuhnya menggunakan Samsung Note 5.

Ucapan terima kasih kepada Huda Basri yang telah merakam gambar saya semasa buat liputan pada Hari Kokurikulum, 2016.
Ucapan terima kasih kepada Huda Basri yang telah merakam gambar saya semasa buat liputan pada hari berkenaan.

Di bawah ini merupakan rakaman video sepanjang Hari Kokurikulum, 2016. Jumpa dan jumpa lagi pada tahun hadapan!

<< Untuk Tidak Terlepas Info Terkini Channel Pendidikan Geografi Sila Sertai Telegram Channel >>
[ Pendidikan Geografi Malaysian Ghost Research ]


Augustine Towonsing

An Associate International Member of the UK Geographical Association, the Assistant Afternoon Supervisor of Gurun Secondary School (Kedah, Malaysia), a Geography teacher with 28 years of teaching experience and holds a masters degree in Geography, former outdoor education trainer, an education application developer, an environmental researcher, a photographer, a videographer, a book author, a solo paranormal and ghost researcher, as well as the sole founder of Malaysian Ghost Research.

Comments are closed.